Kecskekrémsajt mousse zöldborsos eperrel

Kecskekrémsajt mousse zöldborsos eperrel

hozzávalók / 5 adag
A moussehoz

    60 g cukor
    2 lime-ból nyert limelé
    2 lime-ból nyert lime héja
    0.5 db vanília
    3 db lapzselatin
    250 g kecskesajt (krémsajt)
    20 ml tej
    150 g habtejszín

Az eperhez

    250 g eper
    2 ek limelé
    1 ek porcukor
    1.5 tk zöldbors (enyhén sós lében eltett)

 

elkészítés

    A moussehoz a zselatint hideg vízbe áztatjuk. A lime levét a cukorral felfőzzük, levesszük a tűzről, és felolvasztjuk benne a kicsavart zselatint.
    A kecskekrémsajtot a tejjel, a lime héjával és a vanília rúd kikapart magjával simára keverjük, majd hozzákeverjük a langyosra hűlt zselatinos limelevet.
    Hidegre tesszük, mikor a krém elkezd zselésedni, hozzákeverjük a kemény habbá vert tejszínt. A krémet elosztjuk poharakba, és legalább 4 órára hűtőbe tesszük.
    Az epret megmossuk, hagyjuk szűrődni. Megtisztítjuk, kockákra vágjuk, elkeverjük a porcukorral, a lime lével és hideg vízzel lemosott, durvára vágott zöldborssal.
    Tálalás előtt az epret a moussra kanalazzuk.

Weboldalunkat eddig látogató nézte meg.