Túrós-fetás burek

Túrós-fetás burek

hozzávalók / 6 adag

    18 db réteslap (45 dkg)
    50 dkg sovány túró
    50 dkg feta sajt
    55 dkg tejföl (nálam 10%-os)
    10 dkg kecskesajt (lágy, nálam lilahagymás)
    1 csomag sütőpor
    30 g olívaolaj
    2 dkg vaj
    1.8 dl ásványvíz
    2.5 dl víz
    0.3 dl tej
    só ízlés szerint

 

elkészítés

    A túrót összekeverjük 2 dl tejföllel, 0,8 dl ásványvízzel. A fetát is összekeverjük 2 dl tejföllel, 0,8 dl ásványvízzel. A lágy kecskesajtot 1,5 dl tejföllel, 0,2 dl ásványvízzel összekeverjük. (Én botmixerrel krémesítettem mindegyiket.)
    A 2,5 dl vizet felforraljuk a 2 dkg vajjal. Ha kihűlt, akkor belekeverjük a sütőport.
    Egy tepsit kikenünk a fele olajjal. A réteslapokat hármasával tesszük a tepsibe, és mindegyik lapot megkenjük a vajas-sütőporos vízzel.
    A rétegek így jönnek: 3 db réteslap locsolva, tehéntúrós krém fele, 3 db réteslap locsolva, fetasajtoskrém fele, 3 db réteslap locsolva, kecskesajtoskrém az egész, 3 db réteslap locsolva, fetasajtoskrém másik fele, 3 db réteslap locsolva, tehéntúrós krém másik fele, 3 db réteslap locsolva, kivéve az utolsó lapot. A maradék olajat a tejjel összekeverjük, és ezzel kenjük le az utolsó réteslapot.
    Előmelegített 180 fokos sütőbe toljuk, és kb. 40-45 percig pirosodásig sütjük.
    Melegen tálaljuk tejföllel vagy joghurttal meglocsolva.

    sütési hőfok: 180°C
    sütési mód: alul-felül sütés

 

Weboldalunkat eddig látogató nézte meg.