Parasztpizza Mon Chy konyhájából

Parasztpizza Mon Chy konyhájából

hozzávalók / 4 adag
A tészta

    30 dkg finomliszt
    2.5 dkg élesztő
    180 ml tej (vagy víz ugyanennyi)
    1 ek olívaolaj
    1 teáskanál cukor (vagy kiskanál)
    1 kávéskanál só
    5 dkg sajt (ízlés szerint)

A feltét

    0.3 kg májas hurka (egy szál hurka)
    2 dl napraforgó olaj (a hurka sütéséhez)
    150 g tejföl (egy nagy doboz)
    1 kávéskanál só (ízlés szerint)
    1 közepes db vöröshagyma
    1 gerezd fokhagyma
    15 dkg kecskesajt (ízlés szerint én kecskesajtot vagy füstöltet szoktam rá tenni)

 

elkészítés
A tészta

    Az élesztőt langyos víz (vagy tej) felével és egy kevés cukorral megfuttatjuk.
    A tészta hozzávalóit tálba tesszük, majd az élesztő hozzáadásával tésztává dagasztjuk.
    Kelesztés nélkül kinyújtjuk, és kivajazott tepsibe tesszük.
    Mi mindig túlnyújtjuk a tepsin a tésztát, sajtot teszünk a szélébe, és úgy hajtjuk vissza.

A feltét

    Megsütjük a hurkát, majd összekeverjük a tejföllel és ízlés szerint sózzuk, valamint hozzányomunk egy fej fokhagymát (vagy kettőt, ha nagyon szereti az ember).
    Erre megy a hagyma, és itt a képen speciel a füstölt kecskesajt (de más sajttal is ki lehet próbálni).
    Mehet az egész a sütőbe, és addig sütjük, míg felemelve azt látjuk, hogy az alja picit bebarnult.

    sütési hőfok: 180°C

Weboldalunkat eddig látogató nézte meg.