Epres minitorták kecskesajttal

Epres minitorták kecskesajttal

hozzávalók / 6 adag

    15 dkg kecskesajt (lágy ízű és állagú kecskesajtot használtam)
    4 ek görög joghurt
    8 levél bazsalikom
    3 ek méz (ízlés szerint)
    30 dkg eper
    37.5 dkg omlós tészta (készen vásárolt)

 

elkészítés

    A felhasználásra kész tésztát kihengerí­tjük, azt a mini piteformát, amiben sütni szeretnénk, rárakjuk méret gyanánt a tésztára, és 1-1,5 cm ráhagyással késsel körbevágjuk (ismételve addig, amí­g a tészta tart) - így megkapjuk a tésztakosarak alapjául szolgáló körlapokat.
    Belerakjuk a piteformákba a tésztakarikákat, a szélüket csinosan meghajtogatjuk. Mindegyikbe teszünk egy kis marék szárazbabot (hogy lesúlyozza a tésztát), és 10 perc alatt elősütjük. Aztán a babot kiszedjük, és készre sütjük a tésztakosárkákat.
    Amíg sül, a kecskesajtot és a joghurtot összekeverjük a mézzel, hozzáadjuk az összevágott bazsalikomot - kellemes krémállaga lett, nem túl híg, nem túl kemény.
    A megsült tésztakosarakat hagyjuk kihűlni, csak aztán tesszük bele a krémet (6 kosár lett, ennyibe pont elég ez a krémmennyiség), a tetejére ráhalmozzuk az epret.
    Porcukorral meghintve tálaljuk.

    sütési hőfok: 180°C

Weboldalunkat eddig látogató nézte meg.