Kefíres 3 in 1 pogácsa

Kefíres 3 in 1 pogácsa

hozzávalók / 4 adag

    60 dkg finomliszt
    2 db tojás
    10 dkg margarin (vagy sertészsír)
    1 kávéskanál só
    150 g kefir
    2.5 dkg élesztő
    1 dl langyos tej
    1 ek cukor
    15 dkg császárszalonna (vagy bacon)
    1 nagy fej vöröshagyma (vagy lilahagyma)
    10 dkg reszelt kecskesajt
    10 dkg juhtúró

 

elkészítés

    A langyos tejben elkeverjük az 1 ek cukrot, 1-2 ek lisztet, és felfuttatjuk benne az élesztőt.
    Közben az 50 dkg lisztet, a kefírt, a sót, a tojást és a zsírt/margarint egy tálba teszzük. Ha felfutott az élesztő, azt is hozzáöntjük, és rugalmas tésztát gyúrunk belőle, majd 30 percet kelesztjük. Ha túl lágynak bizonyulna a tészta, lehet még tenni hozzá egy kis lisztet.
    Ha megkelt, belegyúrjuk a szalonnát, a juhsajtot és a hagymát, majd 20 perces pihentetési időkkel 3-szor hajtogatjuk, miközben szobahőmérsékleten tartjuk.
    Végül kb. 1,5 cm vastagra nyújtjuk, kockásra mintázzuk, kiszaggatjuk, a tetejére darabka juhtúrót teszünk, és előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.


    sütési hőfok: 180°C
    sütési mód: alul-felül sütés

Weboldalunkat eddig látogató nézte meg.