Kecskesajtos kenyér

Kecskesajtos kenyér

hozzávalók / 4 adag

    315 ml víz
    30 ml tej
    1.5 ek olívaolaj
    2 csapott ek cukor
    2 kávéskanál só
    600 g finomliszt
    1 ek fűszerpaprika (csemege)
    20 g friss élesztő
    180 g kecskesajt (kockára vágott)
    1 gerezd fokhagyma (zúzott)

 

elkészítés

    Öntsük először a folyadékokat (a vizet, tejet és az olajat) a keverőtálba.
    Ebbe kerül a só és a cukor.
    Adjuk hozzá a lisztet és a pirospaprikát.
    Morzsoljuk a lisztre az élesztőt úgy, hogy lehetőleg ne érintkezzen az olajjal.
    Válasszuk ki a megfelelő programot (az én gépemen ez a 2-es, fehér kenyér- vagy franciakenyér-program, gépenként változik). Beállítjuk 1 kg-os kenyér sütésére, valamint a kenyérhéj színét ízlés szerint választjuk meg.
    Amíg a gép keveri a hozzávalókat, feldaraboljuk a sajtot.
    Amikor a gép sípol, hozzáadjuk a tésztához a sajtot és a fokhagymát.


    sütési hőfok: 170°C
    sütési mód: alul-felül sütés

Weboldalunkat eddig látogató nézte meg.