Gombás spaghetti fehérboros tejszínes zöld pestoval

Gombás spaghetti fehérboros tejszínes zöld pestoval

hozzávalók / 3 adag

    25 dkg gomba (csiperke)
    1 közepes db vöröshagyma
    4 gerezd fokhagyma
    5 db chili
    3 szál petrezselyem
    só ízlés szerint
    1 teáskanál fekete bors
    1 teáskanál kakukkfű
    1 teáskanál oregánó
    3 ek olívaolaj
    4 ek pesto (saját készítésű zöld pesto)
    1 dl félszáraz fehérbor
    1 dl főzőtejszín
    5 dkg kecskesajt (érett kékpenészes kecskesajt)
    12 db koktélparadicsom
    25 dkg spagetti tészta

 

elkészítés

    A hagymákat, chilit és a petrezselymet aprítjuk, a gombákat szeleteljük.
    A tészta főző vizét feltesszük, sózzuk, öntünk bele néhány csepp olajat.
    Egy nagy serpenyőben olajon megdinszteljük a hagymát, majd rátesszük a chilit, s a gombát, fűszerezzük. Amikor már pirult egy kicsit, rákanalazzuk a pestot, ráöntjük a bort és a tejszínt.
    Közben a tésztát belerakjuk a fazékba. Amikor már al dente, rámerjük a szószra a tésztát. Kanalazunk rá egy keveset a főzővízből, összekeverjük.
    Tálaljuk. A tésztára morzsolunk sajtot, s teszünk rá koktélparadicsomot.

Weboldalunkat eddig látogató nézte meg.