Török palacsinta

Török palacsinta

hozzávalók / 1 adag

    1 db réteslap
    3 dkg kecskesajt
    3 dkg feta sajt
    1 csipet kakukkfű (friss)
    1 tk petrezselyem (aprított)

 

elkészítés

    A sajtokat villával összekeverjük. (Ha olyan állagú, akkor nem szükséges, hanem rögtön a tésztára tesszük.)
    A réteslapot hosszában félbehajtjuk, megszórjuk sajttal, aprított petrezselyemmel és kakukkfűvel úgy, hogy ujjnyi peremet hagyjunk a tésztalapon.
    A peremet előbb a hosszanti oldalain, majd a rövidebb oldalain behajtunk, majd a lapot félbehajtjuk, így egy kis csomagot kapunk.
    Ezt a csomagot egy előmelegített serpenyőben addig sütjük, míg a töltelék olvadni, a tészta barnulni kezd (kb. 1-2 perc), majd megfordítjuk és a csomag másik felét is barnulásig sütjük.
    Még melegen keresztben félbe vágjuk úgy, hogy háromszögeket kapjunk.
    A többi palacsintával is így járunk el.
    Melegen kínáljuk.

Weboldalunkat eddig látogató nézte meg.