Chilis kecskesajt mézes aranymazsola mártással

Chilis kecskesajt mézes aranymazsola mártással

hozzávalók / 1 adag

    10 dkg kecskesajt (francia soignon, sűrű, túró állagú)
    1 db chili (friss, kimagozott)
    1 marék mazsola (arany)
    1.5 dl fehérbor (száraz)
    1 teáskanál akácméz (ízlés szerint)
    1 ek olívaolaj (extra szűz)
    8 dkg rukkola
    1 szelet toast kenyér (pirítva)
    bors ízlés szerint (frissen őrölt)

 

elkészítés

    Az aranymazsolát a fehérborban puhára felfőzzük, közben akácmézzel beállítjuk, selymesebbé tesszük az ízét.
    Ha úgy érezzük, hogy elkészült, akkor az egészet pürésítjük egy elektromos aprítóval.
    A szeletelt kenyeret megsütjük a kenyérpirítóban.
    Közben a sajtot háromba vágjuk, a fülét, farkát titokban befaljuk (az elejét, végét).
    A sajtokat a tányérra tesszük, rá a chilit és olívaolajjal megöntözzük.
    Mellé a pirítós, a mártás, és az olívával szintén megöntözött ruccola.

Weboldalunkat eddig látogató nézte meg.