Szűzérmék kecskesajt mártással

Szűzérmék kecskesajt mártással

hozzávalók / 5 adag

    1 kg sertésszűz
    1 csokor petrezselyem
    5 dl főzőtejszín
    25 dkg kecskesajt (sós lében érlelt)
    1 kávéskanál ételízesítő
    2 csipet bors
    1 evőkanál teljes kiőrlésű liszt
    1 ek kókuszzsír

 

elkészítés

    A sertés szüzet megmossuk, felszeleteljük vékony karikákra. Egy nagyobb teflon edényben a zsíron elkezdjük párolni. Vizet ne adjunk hozzá!
    Amikor nagyjából megpárolódtak, öntsük hozzá a tejszínt és az apróra vágott petrezselymet, fűszerezzük. Forraljuk össze.
    A kockára vágott sajtot adjuk hozzá, és addig kevergessük, amíg elolvad az összes darab. Még víz hozzáadása nélkül is nagyon leveses lesz a sajt miatt, de türelemmel lefőzzük egészen "jó" nagyjából mártásos állagúra.
    Kiveszünk a léből 2 merőkanálnyit egy edénybe, és egy habverő segítségével a lisztet gyorsan elkeverjük benne. Hozzáadjuk a rotyogó mártáshoz. Sűrűn kevergetjük, és összeforraljuk.
    Tálalhatjuk: zöldséggel, tésztával, rizzsel.

Weboldalunkat eddig látogató nézte meg.