Kecskesajt krémleves rozscipóban

Kecskesajt krémleves rozscipóban
hozzávalók / 4 adag

    1 közepes fej vöröshagyma
    5 dkg vaj
    5 dkg finomliszt
    30 dkg tömlős krémsajt (tejszínes)
    10 dkg kecskesajt (én zöldfűszereset vettem)
    1 gerezd fokhagyma (préselt)
    1.2 l alaplé (vagy víz)
    só ízlés szerint
    bors ízlés szerint
    1 csipet cukor
    80 dkg rozskenyér (4 db)

 

elkészítés

    A vajon a finomra vágott hagymát megdinszteljük, hozzáadjuk a fokhagymát, a lisztet és 1-2 percig kevergetjük.
    Kevés hideg vízzel felöntjük, hozzáadjuk az összes krémsajtot, és a 8 dkg kecskesajtot, majd csomómentesre keverjük.
    Felöntjük az alaplével, vagy a vízzel (ez utóbbi esetben intenzívebben ízesítjük sóval, borssal), megszórjuk a csipet cukorral és összeforraljuk.
    Tálaláskor megszórjuk a maradék összemorzsolt kecskesajttal.

Weboldalunkat eddig látogató nézte meg.