Fenyőmaggal grillezett kecskesajt dióolajos salátával

Fenyőmaggal grillezett kecskesajt dióolajos salátával

Hozzávalók / 2 adag

    20 dkg félkemény kecskesajt
    5 dkg fenyőmag (durvára aprítva)
    1 ek olívaolaj
    20 dkg salátakeverék (rukkola, batávia, madársaláta)
    1 teáskanál dióolaj
    só ízlés szerint

 

 

Elkészítés

    A kecskasajtot kb. másfél ujjnyi vastag szeletre vágjuk és kisméretű pogácsaszaggatóval 6 db korongot formázunk belőle. Tipp: ha kevesebb "gyártási hulladékot" szeretnénk a szánkban eltüntetni :) akkor háromszögre vagy téglalapra is vághatjuk.
    Megkenjük pici sóval elkevert olivaolajjal (hogy jobban ragadjon rá a mag), majd durvára őrölt fenyőmagba nyomkodjuk. Jó alaposan nyomkodjuk bele a fenyőmagba. (Én a két tenyerem között is összenyomkodtam.)
    Felhevített, pici olajjal kikent vastag aljú serpenyőben lassú tűzön mindkét oldalát megsütjük.
    Kevés sóval ízesített, dióolajos salátával kínáljuk.


    sütési hőfok: 180°C

 

Weboldalunkat eddig látogató nézte meg.