Arancini

Arancini

Hozzávalók / 4 adag

    25 dkg rizottó rizs
    1 l alaplé
    50 dkg spenót
    10 dkg kecskesajt
    6 dkg parmezán sajt
    só ízlés szerint
    bors ízlés szerint
    1 ek vaj
    2 db tojás
    10 ek olívaolaj
    2 közepes db újhagyma
    1 dl fehérbor
    15 dkg zsemlemorzsa
    80 g mozzarella (1 csomag MINI mozzarella)

 

Ennek az ételnek az a lényege, hogy maradék rizottóból készül. Persze, van olyan, hogy nem marad, ezért leírom egy rizottó receptjét is. Viszont ha mégis van otthon maradék, akkor nagyjából úgy számoljunk, hogy kb. 2 adag rizottóhoz 1 tojás és kb. 2 dkg parmezán kell.

 A rizottóhoz a felszeletelt újhagymát 2 evőkanál olívaolajon megfuttatjuk, majd rádobjuk a rizst, 1 perc alatt opálosra pároljuk, sózzuk, borsozzuk, és felöntjük a borral. Addig kevergetjük, míg elpárolog, majd ugyanezt tesszük a meleg alaplével is. Mikor már majdnem puha a rizs, belekeverjük a friss vagy fagyasztott spenótot, megvárjuk, míg összeesik, majd a kecskesajtot is hozzáadjuk. Levesszük a tűzről, és legvégül rászórjuk a parmezánt, hozzáadjuk a vajat, és alaposan elkeverjük.
 Megvárjuk, míg kihűl. A tojásokat kissé felverjük, és a maradék parmezánt a rizottóhoz adjuk. A zsemlemorzsából is belekeverünk 4 evőkanállal.
 A maradék olívaolajat felmelegítjük. A rizsbe keverjük a felvert tojást is, majd gombócokat vagy korongokat formázunk belőle, a közepébe mini mozzarella golyókat nyomunk, és befedjük, majd meghempergetjük a zsemlemorzsában.
 Mindkét oldalát aranybarnára pirítjuk, és forrón tálaljuk.

Weboldalunkat eddig látogató nézte meg.