Kecskesajt-gnocchi medvehagymával koktélparadicsommal

kecskesajt gnocchi kecskesajtos gnocchi medvehagyma paradicsom konfitált koktélparadicsom

Hozzávalók

    6 koktélparadicsom
    1 nagy maréknyi medvehagyma
    250g friss kecskesajt
    30g egy éves kecskesajt
    1 tojássárgája
    liszt
    frissen őrölt feketebors
    só
    olivaolaj


Elkészítés

A receptben szereplő mennyiség önmagában két közepes adagra elegendő.

Ollóval vágjuk le a koktélparadicsomot a száráról úgy, hogy egy kis darab szár még a paradicsomon maradjon. Mossuk meg a paradicsomot és vágjunk az aljába apró keresztet. Tegyük 20mp-re forró vízbe, majd szűrjük le és tegyük azonnal jeges vízbe. Óvatosan húzzuk le a paradicsom héját úgy, hogy a zöldje ne essen le. A paradicsomokat tegyük egy kis tálkába, öntsünk rá annyi olivaolajat, hogy teljesen ellepje, majd tegyük 1 órára 80°C-os sütőbe. Hagyjuk a az olajat lehűlni és használatig letakarva tegyük a hűtőbe.

A gnocchihoz gyúrjuk össze a friss kecskesajtot 1 tojássárgával, 50-60g liszttel, csipet sóval és 30g frissen reszelt egy éves kecskesajttal. A tészta kissé ragacsos lesz, de ne adjunk hozzá lisztet, mert akkor csak sűrű és tömény eredményt kapunk. Szórjuk be liszttel a munkafelületet és szedjünk ki kb. 2ek-nyi tésztát a lisztes felületre. Hintsük be liszttel a tésztát és görgessük hosszú csíkká. Lisztes késsel vagy habkártyával vágjunk kis gnocchikat a hurkából. A maradék tésztát is hasonlóan nyújtsuk ki és vágjuk darabokra.

Mossuk meg a medvehagymát és rázzuk szárazra. Vágjuk kb. 1cm széles csíkokra és egy kis serpenyőben 2ek olivaolajon közepes hőmérsékleten hagyjuk kissé összeesni. Forró sós vízben néhány perc alatt főzzük meg a gnocchit (fel fog úszni a víz felszínére). Szűrővel szedjük ki a gnocchit a vízből, hagyjuk egy pillanatig lecsöpögni, majd adjuk a medvehagymához. Nagyon óvatosan rázzuk össze a serpenyő tartalmát és fűszerezzük sóval, valamint frissen őrölt feketeborssal.

Tálaláskor osszuk szét a gnocchit 2 tányér között. Az üres meleg serpenyőben melegítsük meg az olajból kivett koktélparadicsomokat és tegyünk 3-3 szemet a tányérokra.

Weboldalunkat eddig látogató nézte meg.