Tojássárga "kenyér" kecskesajttal, medvehagymás retekkel és kendermaggal

vegetáriánus lisztmentes gluténmentes kenyér tojás sárga tojássárgája kenyér bunda nélküli bundáskenyér bundás kenyér kecskesajt krém créme fraiche medvehagyma hónapos retek kender mag kendermag amuse gueule amuse bouches üdvözlőfalat

Hozzávalók

    6 tojássárgája
    4,5g sütőpor
    3ek friss kecskesajt
    3ek créme fraiche
    3 szem hónapos retek
    6-8 levél medvehagyma
    pár csepp ecet
    2ek mákolaj
    2-3tk kendermag
    só
    vaj


Elkészítés

A receptben szereplő mennyiség 6 üdvözlőfalathoz elegendő.

A kuktába tegyük bele a rácsot / lemezt és öntsünk bele annyi hideg vizet, hogy éppen ellepje a lemezt.

A kuktában készült bunda nélküli bundás kenyérhez kavarjuk el a tojássárgáját 4,5g sütőporral és 1 bő csipet sóval. Osszuk szét a tojássárgáját 2 szufléforma között és helyezzük a szufléformákat a kuktába a lemezre. Zárjuk le a kuktát, melegítsük fel, amíg el nem éri a maximális nyomást (2 csík) és készítsük így 40 percig. Ezután kapcsoljuk ki a kukta alatt a hőforrást és hagyjuk a kuktát teljesen lehűlni. Miután teljesen lehűlt, nyissuk ki a kuktát, egy kis palettával vagy kenőkéssel válasszuk el a "kenyereket" a szufléformától és óvatosan rázzuk ki belőle. Vékony vágjuk le a "kenyerek" alját és tetejét, majd vágjuk 3 egyforma vastagságú szeletre. Tálalásig tegyük félre.

Kavarjuk el a kecskesajtot a créme fraiche-sel. Esetleg ízesítsük sóval. Tálalásig tegyük a hűtőbe, tálalás előtt viszont hagyjuk szobahőmérsékletűre melegedni.

Alaposan mossuk meg a retket és a medvehagymát. Vágjuk a retket szép vékony szeletekre. A medvehagymát finoman aprítsuk fel. Kavarjuk el a medvehagymát a retekkel, egy csipet sóval, 2ek mákolajjal és pár csepp ecettel. Szobahőmérsékleten hagyjuk 15 percig állni.

Tálaláskor egy kis serpenyőben olvasszunk fel 1ek vajat. A habzó vajban enyhén süssük meg a kenyérszeletek mindkét oldalát, majd konyhapapíron alaposan csepegtessük le. Tegyük a kenyereket egy tányérra és helyezzünk mindegyikre 1-1ek kecskesajtkrémet. Tegyünk rá kb. 1tk medvehagymás retket és szórjuk meg 1/3tk kendermaggal.

Weboldalunkat eddig látogató nézte meg.