Langyos kecskesajt meggykaramellel bodza-vinaigrette-es rukolaágyon

langyos kecske sajt kecskesajt meggy meggykaramell karamell bodza vinaigrette öntet rukola saláta

Hozzávalók

    2x80g kecskesajt
    kis maréknyi vegyes saláta
    50g cukor
    100g meggy
    2tk vaj
    1ek bodzaecet
    1ek bodzaszörp
    3ek olivaolaj
    frissen őrölt feketebors
    só


Elkészítés

Kis lángon olvasszuk fel a cukrot egy kis lábasban. Ha szép borostyánszínű lett a karamell, kavarjuk el benne a vajat. Mossuk meg a meggyet, majd távolítsuk el a szárakat és magokat. Adjuk az meggyet a karamellhez és kavarjuk el. Kis lángon hagyjuk néhány percig rotyogni, majd vegyük le a tűzről.

Mossuk meg a rukolát és rázzuk szárazra. Egy jól lezárható kis üvegbe tegyünk 1ek bodzaecetet, 1ek bodzaszörpöt, 3ek olivaolajat, egy csipet sót és egy csipet frissen őrölt feketeborsot. Zárjuk le az üveget és rázzuk össze alaposan a tartalmát.

Közvetlenül tálalás előtt melegítsük meg langyosra a 100°C-os sütőben a kecskesajthengereket és óvatosan kavarjuk el a salátát a vinaigrette-tel. Helyezzünk el egy kis adag salátát a tányéron és tegyük a közepére a kecskesajtot. Locsoljuk meg a sajtot 2-3tk-nyi meggykaramellel és friss fehér kenyérrel együtt tálaljuk.

Weboldalunkat eddig látogató nézte meg.