Francia cukkinitorta

Francia cukkinitorta

hozzávalók / 12 adag

    22 dkg finomliszt
    3 dkg zabpehely
    2 teáskanál sütőpor
    1 kávéskanál só
    0.5 kávéskanál fekete bors
    2 dkg parmezán sajt (reszelt)
    3 db tojás (nagy)
    80 ml görög joghurt
    80 ml olívaolaj
    5 dkg kecskesajt
    5 dkg fekete olajbogyó (durvára vágva)
    25 dkg cukkini (zsenge)
    1 gerezd fokhagyma (finomra vágva)
    1 csokor petrezselyem (felaprítva)
    0.5 közepes db kápia paprika (kockára vágva)
    1 dkg sajt (megszórni a tetejét)
    0.5 ek olívaolaj (meglocsolni a tetejet + a formát kikenni)

 

elkészítés

    A sütőt gyújtsuk be, a gyűrű formát kenjük ki kevés olajjal.
    Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, a zabpelyhet, sütőport, sót, borsot meg a parmezán sajtot.
    Egy közepes tálba üssük bele a tojásokat, picit verjük fel, öntsük hozzá a joghurtot meg az olajat, keverjük simára. Öntsük a liszt keverékhez, és éppen hogy forgassuk össze.
    Morzsoljuk bele a kecskesajtot, rakjuk bele az olajbogyót, a lereszelt cukkinit, a fokhagymát, petrezselymet végül a paprikát. Ezekkel is vegyítsük el, de nem szabad agyon dagasztani.
    Kanalazzuk bele a formába, kicsit igazítsuk el a tetejét, locsoljuk meg olajjal, és szórjuk rá a reszelt sajtot.
    Süssük szép pirosra, majd hagyjuk hűlni a formában 10 percig. Borítsuk ki egy tányérra, majd egy másik tányért az aljára rakva, visszafordítjuk a tetejére.

    sütési hőfok: 180°C

Weboldalunkat eddig látogató nézte meg.