Sajtos kosárkák hagymával és kecskesajttal

Sajtos kosárkák hagymával és kecskesajttal

hozzávalók / 4 adag
A tésztához

    170 g finomliszt
    80 g vaj (puha)
    30 g cheddar sajt (reszelt)

A töltelékhez

    2 ek olívaolaj
    3 nagy db vöröshagyma (felkarikázva)
    180 g kecskesajt (puha)
    2 db tojás
    2 ek főzőtejszín
    80 g cheddar sajt (reszelt)
    1 ek tárkony (friss)
    só ízlés szerint
    bors ízlés szerint

 

elkészítés
A tészta

    A lisztet a vajjal összegyúrjuk, hozzáadjuk a reszelt sajtot, ha szükséges, adunk hozzá vizet. Amikor a tészta jól összeállt, lefóliázzuk vagy zacskózzuk, és hűvös helyre tesszük.
    A tésztát elosszuk nyolc felé, gombócokat formálunk belőlük, és kinyújtjuk kb. 10-12 cm átmérőjűre. A tésztával kibélelünk nyolc kis szuflé készítő edénykét, a tésztát villával megszurkáljuk. 170 fokos sütőben addig sütjük, amíg a tészta meg nem keményedik, de a színe még világos, kb 15 perc.

A töltelék

    Egy nagy serpenyőben megmelegítjük az olajat, hozzá adjuk a hagymát, és kis lángon időről-időre megkeverve 20-25 percig sütjük. A hagymának aranybarna színűnek kell lennie. Ha úgy látjuk, hogy nagyon sül, adjunk hozzá egy kanál vizet.
    A tojást felverjük, hozzáadjuk a sajtokat, a tejszínt és a friss tárkonyt, hozzáadjuk a kihűlt hagymát, sózzuk, borsozzuk.
    A tölteléket a félig megsült tésztába tesszük, és a sütőben 25 perc alatt megsütjük, ha kész, kivesszük a tálkákból.

    sütési hőfok: 170°C
    sütési mód: hőlégkeveréses

Weboldalunkat eddig látogató nézte meg.