Négysajtos penne

Négysajtos penne

hozzávalók / 4 adag

    5 dkg füstölt sajt
    5 dkg kéksajt
    5 dkg kecskesajt
    5 dkg gouda sajt
    5 dkg vaj
    1 evőkanál finomliszt
    4 gerezd fokhagyma (zúzott)
    3 dl szárnyas alaplé
    1 dl főzőtejszín
    1 csokor petrezselyem
    bors ízlés szerint
    60 dkg penne

 

elkészítés

    Olvasszuk fel a vajat egy lábasban. Dobjuk rá a zúzott fokhagymát, szórjuk meg liszttel, és öntsük fel a húslével.
    Reszeljük bele a sajtokat, olvasszuk el benne.
    Tegyük hozzá a tejszínt, borsozzuk. Szórjuk meg a felaprított petrezselyemzöldjével.
    A tésztát hozzáadhatjuk a mártáshoz a lábasban, forgassuk össze, vagy helyezzük a tésztát a tányérra, és vonjuk be a sajtmártással.
    Félkemény reszelt sajttal szórjuk meg a tetejét. Mellé saláta illik.

Weboldalunkat eddig látogató nézte meg.