Mentás zölborsókrémleves fokhagymával

Mentás zölborsókrémleves fokhagymával

hozzávalók / 4 adag

    1 közepes db póréhagyma (egy arasznyi, felkarikázva)
    1 dkg vaj
    20 dkg zöldborsó
    1 evőkanál borsmentalevél
    2 gerezd fokhagyma (préselve)
    só ízlés szerint
    frissen őrölt fekete bors ízlés szerint
    8 dl víz
    5 dkg kecskesajt (tálaláshoz)

 

elkészítés

    A póréhagymát felkarikázzuk, és a zsiradékon, lassú tűzön egy kis vízzel megdinszteljük.
    Hozzáadjuk a borsót, és megfőzzük annyi vízben, ami ellepi.
    Amikor már puha, belecsipegetjük a mentalevélkéket és a préselt fokhagymát.
    Botmixerrel összedolgozzuk, sózzuk, borsozzuk, és felforraljuk.
    Kecskesajttal tálaljuk.

Weboldalunkat eddig látogató nézte meg.