Szőlős focaccia kecskesajttal és dióval

Szőlős focaccia kecskesajttal és dióval

hozzávalók / 6 adag
A tésztához

    550 g BL 00 finomliszt
    7 g instant élesztő (egy kis tasak)
    1 ek barna cukor
    1 teáskanál só
    4 ek olívaolaj
    2.5 dl langyos víz

A tetejére

    180 g kékszőlő (egy közepes fürt)
    70 g kecskesajt
    2 szál rozmaring
    5 dkg dió
    2 ek olívaolaj
    tengeri só ízlés szerint

 

elkészítés
A tésztához

    Öntsük a lisztet, a sót, a cukrot és az élesztőt egy tálba. Adjuk hozzá az olívaolajat, a langyos vizet, és alaposan gyúrjuk össze, majd néhány percig dagasszuk. A tészta állaga akkor jó, ha elválik az edény falától és már nem ragad.
    Konyharuhával fedjük le, és hagyjuk egy órát kelni.
    Ha a tészta megkelt, nyújtsuk egy centiméter vastagra, akkorára, hogy beleférjen egy nagy gáztepsibe. A tepsit béleljük ki sütőpapírral, és tegyük bele a tésztát.

A tetejére

    A szőlőszemeket mossuk meg és felezzük meg őket, a kecskesajtot daraboljuk fel, a rozmaringot és a diót aprítsuk.
    Egyenletesen oszlassuk el a tésztán a szőlőt, vágott felükkel lefelé, majd szórjuk rá a sajtot, a diót és a rozmaringot. Locsoljuk meg két evőkanál olívaolajjal a tészta tetejét, és tegyük 200 fokra előmelegített sütőbe nagyjából 35-40 percre, amíg szép aranybarnára nem pirul.
    Ha elkészült, szórjuk meg a tetejét nagy szemű tengeri sóval.

    sütési hőfok: 200°C
    sütési mód: alul-felül sütés

Weboldalunkat eddig látogató nézte meg.