Túrós-kecskesajtos rakott tészta paprikaszósszal

Túrós-kecskesajtos rakott tészta paprikaszósszal

hozzávalók / 4 adag
Tészta és tölteléke

    25 dkg tészta (Tagliatelle)
    1 db tojás
    25 dkg tehéntúró (krémes állagú)
    15 dkg chorizo (kolbász)
    1 tk vaj
    1 kávéskanál só
    1 késhegynyi bors
    2 dl tejföl
    10 dkg kecskesajt (krémes állagú)

Paprikás szósz

    1 ek napraforgó olaj
    1 közepes db vöröshagyma
    1 közepes db hegyes erős paprika
    1 teáskanál fűszerpaprika
    1 gerezd fokhagyma
    3 ek sűrített paradicsom
    1 dl víz
    1 evőkanál étkezési keményítő

 

elkészítés

    A tésztát lobogó sós vízben al dentére főzzük, majd leszűrjük, és félretesszük. Egy négyszögletű sütőformát vajazzunk ki, és a tészta felét terítsük el benne.
    Ezután a túrót morzsoljuk rá, és sózzuk meg. Az 1 dl tejfölt a tojással, a joghurttal, meg sóval keverjük jól el egy villa segítségével.
    A kolbászt vágjuk apró kockára, és egy kis serpenyőben a felforrósított vajon süssük ropogósra. Ezt is terítsük el a túróra, és öntsük rá a tejfölös keveréket.
    Tetejére morzsoljuk a kecskesajtot és a maradék tejfölt a dobozból. Forró sütőbe tolva 20 perc alatt készre sütjük 200 fokon.
    Elkészítjük a paprikás szószt. A hagymát felkockázzuk, és olajon lepirítjuk, majd a fokhagymát is belereszeljük. A paprikát vékonyra szeljük, és hozzátesszük. Sózzuk,borsozzuk, és lesütjük.
    Megszórjuk fűszerpaprikával és a paradicsommal, felöntjük egy kevés víz hozzáadásával. Felfőzzük, majd szűrőn átpasszírozzuk. Azon forrón tálaljuk a négyfelé szelt tésztanégyzet mellé.

    sütési hőfok: 200°C
    sütési mód: alul-felül sütés

Weboldalunkat eddig látogató nézte meg.