Fügés-kecskesajtos focaccia

Fügés-kecskesajtos focaccia

hozzávalók / 2 adag

    25 dkg finomliszt
    3 dkg friss élesztő
    1 teáskanál só (púpozott)
    1 ek cukor
    0.5 dl olívaolaj
    7 db füge
    10 dkg kecskesajt (krémes)
    1 kk balzsamecet (ízlés szerint)
    só ízlés szerint (durva szemű, tengeri)
    zöldfűszer ízlés szerint (frissen aprított oregánó, bazsalikom, rukkola stb.)
    2.5 dl víz (langyos)

 

elkészítés

    Az éleszőt a cukorral 2,5 dl langyos vízbe tesszük, és felfuttatjuk.
    A lisztet a sóval elkeverjük, majd hozzáöntjük az olajat és a felfuttatott élesztőt. Addig gyúrjuk, amíg rugalmas tésztát nem kapunk. Langyos helyen (belangyosított sütő) konyharuhával letakarva, a duplájára kelesztjük.
    Ha megkelt, kivesszük a tálból, még egyszer jól átgyúrjuk, és kb. 4-5 dekás gombócokat tépkedünk belőle. Egy tepsibe téve, ellapogatjuk őket kb. fél centi vastagra, majd megkenjük olívaolajjal, és megszórjuk még tengeri sóval.
    A fügéket 6 gerezdre vágjuk, és rárendezzük őket a focacciákra.
    Kevés sajtot morzsolunk mindegyikre, majd előmelegített sütőbe toljuk.
    A tészta szélének pirulásáig sütjük. A sütőből kivéve, még frissen megpermetezzük egy kis balzsamecettel, és a frissen összeaprított zöldfűszerekkel szórjuk meg.


    sütési hőfok: 230°C
    sütési mód: alul-felül sütés

Weboldalunkat eddig látogató nézte meg.