Kecskesajtos-mascarponés-rozmaringos pogácsa

Kecskesajtos-mascarponés-rozmaringos pogácsa
hozzávalók / 12 adag

    2 db tojássárgája
    25 dkg mascarpone
    12.5 dkg reszelt kecskesajt
    1.8 dl joghurt
    20 dkg vaj (szobahőmérsékletű)
    1 teáskanál cukor (vagy méz)
    3 dkg friss élesztő
    70 dkg finomliszt
    2 teáskanál rozmaring
    2 kávéskanál só
    1 teáskanál frissen őrölt bors
    1 db tojás (a kenéshez)

 

elkészítés

    Minden hozzávalót (az élesztőt kelesztés nélkül, csak belemorzsolva) dagasztógépbe teszünk, és ruganyos tésztát gyúrunk belőle.
    Letakarva 1 órát kelesztjük szobahőmérsékleten.
    A megkelt tésztát kb. 2 cm vékonyra nyújtjuk. Tetejét késsel kockásra mintázzuk, kiszaggatjuk. Két tenyerünk között kissé megsodorjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, egymástól távolabb, mert meg fognak nőni.
    Tetejét megkenjük felvert tojással, és 15-20 percet kelesztjük. Közben a sütőt előmelegítjük 180 fokra hőlégkeverésen, vagy alul-felül sütésen 200 fokra.
    A pogácsákat 20 perc alatt aranybarnára sütjük.

    sütési hőfok: 180°C
    sütési mód: hőlégkeveréses

Weboldalunkat eddig látogató nézte meg.