Mediterrán saláta naranccsal

Mediterrán saláta naranccsal

hozzávalók / 4 adag
A salátához

    6 db narancs (vagy vérnarancs, grapefruit)
    25 dkg salátakeverék
    5 dkg aszalt vörösáfonya
    3 közepes fej salottahagyma (vagy fél lilahagyma)
    10 dkg pekándió (vagy dió)
    2 ek cukor
    10 dkg krémes kecskesajt (vagy feta)

Az öntethez

    3 narancsból nyert narancslé
    0.5 dl olívaolaj
    1 teáskanál méz
    1 tk mustár
    10 ml áfonya szörp
    3 ek balzsamecet

 

elkészítés

    A narancsot meghámozzuk, és felkockázzuk.
    Összekeverjük a zöldsalátával.
    A lilahagymát vagy salottát felszeleteljük, és szálakra szedve az előzőekhez keverjük.
    Az aszalt áfonyát is hozzáadjuk.
    A pekándiót vagy normál diót egy serpenyőben állandó keverés mellett kicsit megpörköljük a cukorral együtt.
    Összekeverjük az öntet hozzávalóit, és ízlés szerinti mennyiséget felhasználva összekeverjük a salátával. Így már nem jó eltenni másnapra, úgyhogy csak annyit keverjünk össze a salátával, amennyit azonnal elfogyasztunk. A maradék salátát és öntetet külön tároljuk.
    Tányérokra szedjük, szórunk rá egy marék diót, majd morzsolunk a tetejére a kecskesajtból.
    Pirítóssal előételnek kitűnő vagy grillhúsok mellé salátának.

Weboldalunkat eddig látogató nézte meg.