Cukkinis langalló egyszerűen (kevert tésztával)

Cukkinis langalló egyszerűen (kevert tésztával)

hozzávalók / 4 adag

    20 dkg teljes kiőrlésű liszt
    1 kk szódabikarbóna
    1 kk sütőpor
    2 dl tej
    1 db tojás
    0.5 dl olívaolaj
    2 közepes db cukkini
    2 közepes db paradicsom
    2 gerezd fokhagyma
    10 dkg sajt (reszelt)
    só ízlés szerint
    bors ízlés szerint (tört)
    oregánó ízlés szerint
    1 teáskanál napraforgó olaj (a hőálló tál kikenéséhez)

 

elkészítés

    Begyújtjuk a sütőt 175 fokra (3,5-es fokozat)
    A tésztához összekeverjük a szárazanyagokat (liszt, szódabikarbóna, sütőpor), ízesítjük csipet sóval és oregánóval.
    Egy másik tálban összekeverjük a tésztához a nedves hozzávalókat, (tojás, tej, olaj), majd a szárazanyaghoz öntjük.
    Elkeverjük a tésztát, és kiolajozott hőálló tálban egyenletesen elterítjük.
    A tésztát betesszük a sütőbe és 10 percig az 1. pontban írt hőfokon sütjük, majd kivesszük a sütőből.
    Amíg a tészta sül, megtisztítjuk a zöldségeket, a cukkinit és a fokhagymát vékonyan felkarikázzuk, a paradicsomot apróra kockázzuk.
    Kevés olajon, csipet sóval és tört borssal kicsit megpirítjuk a fokhagymát, majd rátesszük a paradicsomot és fedő alatt főzzük.
    Amint a paradicsom levet eresztett, beletesszük a cukkinit és tovább főzzük.
    Ha a cukkini enyhén megpuhult, kész a ragu, amelyet egyenletesen eloszlatunk a tészta tetején.
    Megszórjuk reszelt sajttal és visszatesszük a sütőbe 15-20 percre (1. pontban írt fokon), amíg aranybarna lesz a sajt


    sütési hőfok: 175°C

Weboldalunkat eddig látogató nézte meg.