Szőlős rétes

Szőlős rétes
hozzávalók / 6 adag

    750 g szőlő (fehér és piros vegyesen)
    25 dkg dió (darált)
    3 ek cukor
    1 dl tejföl
    3 ek vaj (olvasztott)
    1 csomag 12 lapos réteslap

elkészítés

    A tejfölt elkeverjük az olvasztott vajjal.
    A megmosott szőlőfürtöket leszemezzük, a szemeket (nagyobb szemű szőlő esetében) kettévágjuk.
    Egy tiszta konyharuhán 4 réteslapot egymásra terítunk, vékonyan megkenjük  vajas tejföllel, a szőlő harmadát elosztjuk rajta, a széleket szabadon hagyva. (Én háromféle rétest csináltam: az egyikbe csak fehér, a másikba csak piros szőlőszemek kerültek,  a harmadikba pedig vegyesen, mindkettő.)
    Meghintjük 4 ek darált dióval és 1 ek cukorral. Hosszanti irányban feltekerjük és olajjal kikent, vagy szilikonlappal bélelt tepsire helyezzük. A tetejét megkenegetjük a tejföllel.
    Ugyanígy járunk el a maradék nyolc réteslap (2 rétes) esetében.
    180 fokra előmelegített sütőbe dugjuk (mehet légkeverésen), és addig sütjük, míg a rétesek teteje szépen megpirul.

 

Weboldalunkat eddig látogató nézte meg.