Kecskesajtos-olívás sült paradicsom

Kecskesajtos-olívás sült paradicsom

hozzávalók / 3 adag

    8 közepes db paradicsom (húsos fajta)
    20 dkg krémsajt (natúr kecskekrémsajt)
    10 dkg kecskesajt (kemény, reszelt)
    5 dkg fekete olajbogyó (magozott)
    2 ek kakukkfű (friss)
    bors ízlés szerint
    2 ek olívaolaj

 

elkészítés

    A paradicsomokat gerezdekre vágjuk, majd szorosan sütőtálba rendezzük.
    Borsozzuk, meglocsoljuk olívaolajjal.
    Előmelegített sütőben kb. fél óra alatt megsütjük.
    Közben az olajbogyókat apróra vágjuk, majd kb. 2 evőkanálnyi kakukkfű levélkével együtt a krémsajthoz keverjük.
    A keményebb kecskesajtot lereszeljük.
    Mikor a paradicsom kész, a keletkezett levet leöntjük alóla.
    A paradicsomokra kenjük a fűszeres krémsajtot, rászórjuk a reszelt sajtot.
    Tovább sütjük, míg a sajt ráolvad-pirul.

    sütési hőfok: 200°C

Weboldalunkat eddig látogató nézte meg.