Pácolt fűszeres sajtok

Pácolt fűszeres sajtok 2.

hozzávalók / 4 adag

    10 dkg mozzarella (lágy)
    10 dkg kecskesajt (kemény)
    10 dkg trappista sajt (vagy göcseji csemege, edami)
    10 dkg füstölt sajt
    1.5 dl olívaolaj
    4 levél bazsalikom (friss)
    4 szál kakukkfű
    2 szál rozmaring (kisebb )
    15 szál snidling
    1 kis fej lilahagyma
    5 db szárított paradicsom (napon szárított)
    só ízlés szerint
    négyszínű bors ízlés szerint (frissen őrölt)

 

elkészítés

    A sajtokat kockára vágjuk és egy (üveg)tálba tesszük.
    Az aszalt paradicsomot felaprítjuk.
    A lilahagymát nagyon apróra vágjuk.
    A fűszernövényeket úgyszintén apróra vágjuk, ill. a kakukkfüvet lemorzsoljuk az ágáról.
    Az olívaolajat egy tálban elkeverjük a fűszernövényekkel, aszalt paradicsommal, lilahagymával, sózzuk-borsozzuk, majd a sajtra ráöntjük, átkeverjük.
    Ha kevésnek bizonyulna az olívaolaj, pótoljuk (kissé azért lepje el a sajtokat, de azért ne színig).
    Kóstoljuk meg, ha kell, sózzuk.
    Tálalásig hűtőben érleljük

Weboldalunkat eddig látogató nézte meg.