Petatou

Petatou

hozzávalók / 3 adag

    50 dkg burgonya
    10 dkg zöld olajbogyó (magozott)
    1 ek kakukkfű (friss)
    0.6 dl olívaolaj
    1 ek balzsamecet
    1 db tojássárgája
    1 dl főzőtejszín
    1 ek bazsalikom (friss levél)
    5 dkg kecskesajt

 

elkészítés

    A krumplit forrástól számítva 20 percen át főzzük héjában, sós vízben, majd hideg víz alatt lehűtjük, meghámozzuk, kis darabokra vágjuk. Hozzáadjuk az olívabogyót,  a kakukkfüvet, az olívaolajat, sózzuk-borsozzuk, és alaposan összetörjük, összedolgozzuk.
    A tejszínt óvatosan felforraljuk, majd ha kihűlt, a felvert tojássárgáját óvatosan hozzákeverjük, sózzuk, borsozzuk. Nagy részét keverjük a krumplihoz, kb 4 evőkanalat tegyünk félre.
    Kb. 7 cm-es átmérőjű fémgyűrűvel hengereket formázunk a krumplis masszából, a tetejére vágunk egy-egy karika azonos méretű kecskesajtszeletet a fémformával, ezt ráhelyezzük, végül a maradék tejszínes keveréket a tetejére kanalazzuk.
    Sütőbe tesszük, és aranybarnára sütjük az így kapott hengereket.
    Mindeközben készítsünk hozzá dresszinget: apróra vágott bazsalikomlevelet keverjünk el olívaolajjal, sóval borssal (én kis turmixgépet használtam). A megsült formákat az így kapott szósszal tálaljuk.

Weboldalunkat eddig látogató nézte meg.