Kecskesajttal töltött lángos

Kecskesajttal töltött lángos

hozzávalók / 12 adag
Lángos

    60 dkg finomliszt
    2 dl tej
    2 dl víz
    7 g instant élesztő
    1 csipet cukor
    1 teáskanál só
    1 ek napraforgó olaj

Töltelék

    20 dkg kecskesajt
    1 szál rozmaring
    bors ízlés szerint (frissen őrölt)

Sütőzsiradék
Minden fázishoz

    2 dl napraforgó olaj

 

elkészítés
Lángos

    A tejet meglangyosítjuk, beleszórjuk a cukrot és az instant élesztőt, és 8-10 perc alatt felfuttatjuk. (Ha friss élesztőt használunk, akkor 2,5 dkg a mennyiség.)
    Dagasztógép táljába mérjük alulra a sót és az olajat, majd a lisztet, felülre öntjük az élesztős tejet és még annyi langyos vizet, hogy lágy, kalácsszerű tésztát kapjunk. Addig dagasztjuk, míg elválik a tál falától.
    Egy órán át kelesztjük letakarva, míg legalább a duplájára nő a tészta, majd olajozott munkalapon átgyúrjuk, 16 egyenlő részre osztjuk, golyókat formálunk belőle, és egy olajozott felületre tesszük még negyed órát kelni.
    Egy kisebb serpenyőben olajat hevítünk (170-180 fokra). A lángos tésztát kézzel kihúzzuk tenyérnyire.

Töltelék

    A kecskesajtot kézzel szintén vékony, kb. 0,5 cm-es koronggá lapítjuk, és a tésztára helyezzük. Kevés aprított, friss rozmaringlevelet és frissen őrölt borsot szórunk rá, majd a tészta másik felével lefedjük, a széleit ujjal összenyomkodjuk, hogy ne folyjon majd ki a sajt sütésnél.
    Az olajban kb. 2-2 perc alatt aranybarnára sütjük mindkét oldalát. Konyhai törlőn leitatjuk róla az olajat, majd még forrón tálaljuk.

Weboldalunkat eddig látogató nézte meg.