Kecskesajtos-tejfölös-tepertős hajtovány

Kecskesajtos-tejfölös-tepertős hajtovány

hozzávalók / 6 adag
Tészta

    2 dl tej
    1 dl víz
    1 teáskanál cukor
    4 dkg friss élesztő
    70 dkg finomliszt
    0.5 ek só
    2 db tojás
    12.5 dkg vaj

Töltelék

    20 dkg kecskesajt
    10 dkg tepertő

Tetejére

    1 db tojás
    12.5 dkg tejföl

 

elkészítés
Tészta

    Összemelegítjük a tejet a vízzel, hozzáadjuk a cukrot, és belemorzsoljuk a friss élesztőt.
    Átszitáljuk a lisztet egy tálba, hozzáadjuk a sót, 2 tojást, puha vajat és a felfuttatott élesztőt. Összedolgozzuk kézzel vagy robotgéppel. (Én kézzel dagasztottam addig, míg könnyen elvált a kezemtől, kb. 10 perc) Majd tiszta konyharuhával letakarva, meleg helyre tesszük 1 órára.
    Amikor megkelt, sodródeszkára tesszük, összegyúrjuk, és 4 felé vágjuk.

Töltelék

    1 tésztagombócot kinyújtunk, megszórjuk az apróra vágott tepertővel, kecskesajttal, és mind a négy oldalról felhajtjuk (ne érjenek össze a felhajtott szélek).

Befejezés

    Felvert tojással lekenjük a széleit, és tejföllel meglocsoljuk. A többi 3 tésztával ugyanígy járunk el.
    A 210 fokos, előmelegített sütőbe betesszük sütni. Kb. 10 perc után 180 fokra tesszük a hőmérsékletet. Tovább sütjük, míg szép piros lesz, kb. 30 perc. (sütőtől függően) Langyosra hűtve, kockákra vágva tálaljuk.

    sütési hőfok: 180°C
    sütési mód: alul-felül sütés

Weboldalunkat eddig látogató nézte meg.